Istoric

Compania Navrom Galati a fost înfiintata în anul 1890 de catre guvernul român sub numele de "Navigatia Fluviala Româna", societatea având dreptul de arborare al pavilionului national si fiind recunoscuta de catre toate societatile de navigatie ale tarilor riverane.

Societatea si-a stabilit sediul în orasul Galati la data de 8 august 1890 iar dupa anul 1900 flota s-a dezvoltat permanent astfel încât în anul 1938 societatea avea un parc de nave superior altor companii de navigatie, fiind în masura sa transporte un volum de 900.000 tone marfuri pe an.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial necesitatile de transport intern (în cabotaj) si de transport international au determinat construirea de noi barje si împingatoare facând ca flota româna pe Dunare sa detina cea mai mare capacitate de transport dintre toate flotele dunarene.

Începând cu anul 1950 Compania s-a modernizat permanent astfel ca în perioada 1965-1989 parcul de nave fluviale a fost între cele mai mari din Europa.

În anul 1989 societatea a realizat cel mai mare trafic de marfuri, însumând 30,7 milioane tone.

Prin reorganizarea Intreprinderii de Navigatie Fluviala în anul 1991 a luat fiinta Compania de Navigatie Fluviala Româna "NAVROM" S.A., cu sediul la Galati.

Începând cu anul 1992 societatea si-a modernizat permanent flota, investind în noi echipamente si constructii navale, pentru a se mentine la nivelul cerintelor de pe piata europeana de transport fluvial.

Anul 1998 a marcat cea mai importanta transformare a companiei, aceasta devenind o societate cu capital integral privat. Un an mai târziu, în 1999, compania a initiat un amplu program de reorganizare care a condus la crearea actualului grup de firme Navrom.

În prezent C.N.F.R. NAVROM S.A. este o companie solida, fiind permanent pregatita sa asigure solicitarile de transport ale clientilor, pe orice sector al Dunarii situat între Marea Neagra si Kelheim (Germania).